1 tsk salt
Fisk 600 g alaska pollock
2 dl vispgrädde
1/2 dl tomatpuré
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm peppar
1 1/2 dl riven ost
Broccoli
250 g broccoli
Tina fisken om fryst används.
Sätt ugnen på 200°C.
Potatis: Lägg potatisen i en kastrull med saltet. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen och koka under lock tills den blir mjuk, ungefär ca 20 minuter.
Fisk: Lägg fisken jämnt fördelad i en ugnssäker form. Blanda grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar i en skål. Rör runt och häll såsen över fisken. Strö på osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
Broccoli: Skär broccolin i buketter. Skär bort 1,5 cm längst ner på stammen, skala och skiva stammen. Lägg broccolin i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.
Servera fisken med potatis och broccoli.