GÖR SÅ HÄR
1. Gör egen köttförsås och bechamelsås.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt förpackningen i saltat vatten. Häll av vattnet i en sil efter kokningen.
3. Häll pastan i en ugnsform, ca 30 x 38 cm. Blanda den med köttfärssåsen.
4. Häll över bechamelsåsen och strö över riven ost. Grädda lasagnen längst ner i ugnen i ca 40 min. Lägg över ugnsfolie på slutet om den får för mycket färg.
bechamelsås recept
75 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter standardmjöl (röd)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
ev. 2 krm riven muskotnöt
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och vispa ihop det i botten på kastrullen. Tillsätt mjölken, lite i taget och vispa ut det i mjölken.
2. Värm upp mjölkblandningen långsamt och låt det puttra på medelvärme i ca 10 min, tills det tjocknar. Om vitsåsen ska användas till lasagne är det fördelaktigt att tillsätta ca 150 g riven ost. Då blir såsen både smakligare och lite kraftigare i konsistensen.