Här lämnar du tips

Har du ett nyhetstips?

Samhällsgranskarna är intresserade av allt som du som läsare anser kan behöva granskas.
Vi anser även att de mest oansenliga tipsen kan vara av ett mycket stort intresse, då de kan visa på ett mycket större samhällsproblem än några enstaka stora avslöjanden.

Samhällsgranskarna tar den lilla människans ord på största allvar och därför vill vi höra era era röster och åsikter. Om du har uppgifter om mobbing, förtryck, maktmissbruk, korruption eller andra missförhålladen inom myndigheter såsom polis, domstolar, åklagare, vård och omsorg, sociala myndigheter etc.

Tipsa då våra granskande reportrar och utredare.

 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Observera att tipsfunktionen även finns inlagd på vissa reportagesidor gällande våra pågående granskningar och utredningar.

 

Vad händer med mitt tips?

Vi tar del av alla tips som kommer till oss. Bedömer vi ditt tips som intressant kommer vi att ta kontakt med dig via kontaktvägarna du lämnat om du inte vill vara anonym.

Samhällsgranskarna skyddar din identitet enligt reglerna för källskydd som är en grundlagsskyddad rättighet i Tryckfrihetsförordningen i svensk lag.

I enlighet med tryckfrihetsförordningen kommer vi inte lämna ut några uppgifter om din identitet till varken myndigheter eller annan tredje part. Uppgifter som du har lämnat kommer endast att användas för kontakt med dig, för eventuella kompletteringar av dina uppgifter om så skulle krävas.

 

Kan jag vara helt anonym?

Så länge du inte uppger dina uppgifter i någon av kontaktvägarna till oss så kommer du att vara helt anonym och vi kommer inte att kunna kontakta dig eller veta vem du är.

Om du av någon anledning vill kunna ha mailkontakt med oss utan att vi vet vem du är så kan du antingen skapa en tillfällig e-postadress på hotmail eller gmail eller använda protonmail som helt avidentifierar användarna och som är helt gratis.(Välj det alternativet) Du kan enkelt skapa ett konto i denna tjänst genom att klicka på nedan länken.

 

Chefen eller någon annan kan läsa dina mail

Om du befarar att någon som administrerar din dator tex. på din arbetsplats kan komma åt och läsa dina mail rekommenderar vi dig att använda protonmail då uppgifterna annars kan lagras kvar i antingen din lokala dator eller i centrala system.

Nör du skapat konto och loggat in i protonmail skall du där skicka dina mail till

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Via denna kontaktvägen kan du ha fortsatt anonym kontakt med Samhällsgranskarna.

 

proton mail full logo fyuyou

 

Bra att tänka på

Om du har mycket känlig information som du vill delge Samhällsgranskarna skall du tänka på att aldrig lämna den till någon annan då uppgifter kan missbrukas och riskera att komma i orätta händer.

Väder

Weather in Ashburn

22nd juli, 2024 - 13:10
Mulet
25 23°C min 26°C max
10:02 0:30
South Wind: 11,1 km/h

Tipsa oss:

Tipsa oss:

Här tipsar du om något som du vill att Samhällsgranskarna skall granska eller skriva om. Det kan röra sig om t. ex. rättsövergrepp, våld inom kriminalvård, oskyldigt dömda, överdebiterande advokater/jurister, jäviga domare, korruption, tvångomhändertaganden/tvångsadoptioner av barn, kronofogden med felaktiga utmätningar eller personal/anställda som utsätts för otillbörlig påverkan/påtryckning etc...
Du får lov att vara anonym, men om ärendet är sådant att vi måste kunna nå dig eller att du vill ha återkoppling måste du lämna din email address.
Tänk på att ange målnummer om det finns, och vilken domstol eller myndighet som fattat beslutet.
Drag and drop files here or Browse

Heders och minnesvärda

74703

Följare

133

Granskningar

11

Utmärkelser

2261

Tips

 
 

SHGR Logo

Samhällsgranskarna är en partipolitiskt obunden och neutral organisation som arbetar för att stärka den enskilde medborgarens ställning i förhållande till både samhälle och näringsliv. Det har länge saknats en motpol för att balansera statens och samhällets övertag gentemot den underlägsne medborgaren som tvingats acceptera ett alltmer godtyckligt bemötande och beslutsfattande.

Hälsotips och God mat