Sveriges advokatkår - Hur är det ställt med den egentligen ?


Frågan blir ju högst relevant när man gång på gång läser om gangsteradvokater som tillskansar sig ansenliga summor vid varje gängskjutning eller narkotikamål.

Det verkar som om det har blivit en sport mellan advokaterna att skaffa sig så många grovt kriminella klienter som möjligt, och då kan man ju börja ställa sig frågan om inte advokaterna kan börja misstänkas ha ett nära samröre med dessa vilket gynnar dem både i form av rättegångskostnader till samtliga försvarare, ev. målsägandebiträde, samt ersättning till de s.k. oskyldigt häktade i dessa stora mål, som omedelbart med ersättningen ifrån justitiekanslern (JK), direkt ifrån balkan och andra länder beställer mera droger och vapen när de cashar hem vinsten efter skjutningen. Dessutom höjer dessa brottslingar sin status efter häktestiden, och i synnerhet när de inte avslöjat något som kan leda till fällande domar. Dessa blir omedelbart mer eftertraktade av ett stort antal advokater, som ytterligare kan höja sina anspråk i nästkommande mål.

Nu har vi dock senaste åren i ett fåtal fall fått bekräftat att så är fallet. Men märkligt nog är det inte många som lyfter på ögonbrynen för dessa händelser, utan de verkar anse att det är en fråga som rättssystemet självt klarar av att reda ut, och då genom bland annat advokatsamfundets disciplinnämnd.
MorganJohansson.jpgMorgan Johansson (S)
Sverigedemoktraten Markus Wiechel ställde frågan kring detta till justitieminister Morgan Johansson och vi uppmanar våra läsare att ta del av denna skrivelse nedan, då detta är ett allvarligt hot emot rättssäkerheten

 

 

 

 

Läs mera i ämnet:

Avslöjande: Kända SAAB Advokaten Guy Lofalk i blåsväder igen...

  Advokat Guy Lofalk är åter i blåsväder - Denna gången har han blivit permanent borttagen i...

Tue, 19 Sep 2023, 23:34:53

Fallet Björn - En arvstvist regisserad av en skrupelfri advo...

Hela denna historien handlar om Björn som vi valt att kalla honom, och ett arv mellan tre bröder p...

Sun, 30 Jul 2023, 22:29:45

Sexköpsmål måste tas om – rätten inte domför ??

Göteborgs tingsrätt måste pröva ett sexköpsmål på nytt. Anledningen: Målet avgjordes av en ensam not...

Tue, 18 Jul 2023, 08:25:51

Frågan är inte längre om de åker dit - UTAN NÄR ?

Samhällsgranskarna har fått in många reaktioner på frågorna som har stälts i olika forum under lång ...

Sat, 01 Jul 2023, 20:20:05

ADVOKATS(L)AMFUNDET - Skämt eller allvar ?

Antal fällningar emot advokater ? När man granskar ärendena ifrån disciplinnömnden och ser hur Sver...

Mon, 26 Jun 2023, 02:32:53

Tipsa oss:

Tipsa oss:

Här tipsar du som visselblåsare om förhållanden på din arbetsplats, där du vet om, eller känner till att något är fel eller, bara att din känsla säger att något är fel. Du kanske redan försökt få uppmärksamhet på problemet, men ingen har engagerat sig eller lyssnat på dina åsikter. I nedan menyer väljer du vad det är som du vill att vi skall granska. Du är helt fri att välja om du vill lämna ditt namn och vi kommer inte att lämna ut några uppgifter om dig utan dess används endast som kontaktväg till dig. Dina uppgifter hos oss skyddas av tryckfrihetsförordningen och detta formulär är krypterat.
Du får lov att vara anonym, men om ärendet är sådant att vi måste kunna nå dig eller att du vill ha återkoppling måste du lämna din email address.
Vi vill veta detta för att kunna räkna ut var i samhället som det sker flest tjänstefel, påtryckningar, mobbning och hot mm.
Här väljer du ärendets karaktär, så att vi kan lotsa det till rätt granskare , och så att det handläggs snarast möjligt.
Tänk på att ange målnummer om det finns, och vilken domstol eller myndighet som fattat beslutet.

Mest lästa