Hundratals kunder kände sig lurade av Rive juristbyrå.


SVT:s dokumentär om Richard Olsson - RIVE Juridiska byrå visar på allt annat än redbarhet för i vart fall denna byrå, som har enligt alla uppgifter satt i system att både utpressa och utnyttja sina anställda som vapen emot de rättssökande som nu drbbats dubbelt av Richard Olssons bedrägeri.

Samtliga anställd vittnar om Richard Olssons sätt att bedriva verksamheten och att den är uppbyggd för att kunna lagligen kunna begå brott.

Psykotpati

Richard Olssons agerande tillsammans med Mikaela, uppvisar starkt psykopatiska drag och SHGR anser att rättsmedicinalverket borde ha utrett denna fråga medans domstolsförhandlingarna pågick emot de båda som sedermera fälldes för sexualla övergrepp på den anställde.

Samhället borde samtidigt ha gjort mera för att både milda konsekvenserna för brottsoffren i denna härva, och samtidigt utrett möjligheterna till att belägga Richard Olsson och Mikaela med näringsförbud.

"De tar hennes barn"

I dokumentären hörs även Mikaela Olsson avge ett anmärksningsvärt yttrande om den arbetssökande Hanna Lönegren, som numera har ett respekterat arbete vid Kronofogdemyndigheten. De får stämma henne så att hon drabbas så hårt att "De tar hennes barn". Detta uttalande verkar inte bekomma någon i detta samtal som visar på Mikaela Olssons kunskap om barnärende samt också styrker just den omständigheten som SHGR tidigare har visat på, att det inte krävs mer än en havererad ekonomi för att de Sociala myndigheter skall omhänderta barn, även gällande helt normala föräldrar, och med tanke på hennes utbredda kontaktnät så kan det mycket väl även misstänkas att hon har kontakter även inom de sociala myndigheterna som mer än gärna hade varit behjälpliga.

 

Läsarundersökning
 

Hur var din upplevelse av ombudet ?

Här kan du kort berätta hur ditt ombud hanterade just ditt ärende eller mål och om du ansåg att ombudet har på något vis agerat märkligt, felaktigt, ointresserat eller kanske stått på motpartens sida. Redogör gärna för hur utgången blev och om ombudet var till någon nytta. Beskriv gärna om du anser att ditt ombud tagit för mycket betalt eller inte har utfört det som överenskommits. Vi vill gärna även höra hur ombudet bemötte dig.
Du får lov att vara anonym, men om ärendet är sådant att vi måste kunna nå dig eller att du vill ha återkoppling måste du lämna din email address.
Det är frivillgt att uppge namnet på domaren, men det kan vara av intresse för samhällsgranskningen, då flera domare har visat sig korrumperade då de gång på gång bifaller tidigare kollegors (Vänners) yrkanden.

 

Läs mera i ämnet:

Avslöjande: Kända SAAB Advokaten Guy Lofalk i blåsväder igen...

  Advokat Guy Lofalk är åter i blåsväder - Denna gången har han blivit permanent borttagen i...

Tue, 19 Sep 2023, 23:34:53

Fallet Björn - En arvstvist regisserad av en skrupelfri advo...

Hela denna historien handlar om Björn som vi valt att kalla honom, och ett arv mellan tre bröder p...

Sun, 30 Jul 2023, 22:29:45

Sexköpsmål måste tas om – rätten inte domför ??

Göteborgs tingsrätt måste pröva ett sexköpsmål på nytt. Anledningen: Målet avgjordes av en ensam not...

Tue, 18 Jul 2023, 08:25:51

Frågan är inte längre om de åker dit - UTAN NÄR ?

Samhällsgranskarna har fått in många reaktioner på frågorna som har stälts i olika forum under lång ...

Sat, 01 Jul 2023, 20:20:05

ADVOKATS(L)AMFUNDET - Skämt eller allvar ?

Antal fällningar emot advokater ? När man granskar ärendena ifrån disciplinnömnden och ser hur Sver...

Mon, 26 Jun 2023, 02:32:53

Granskningar

Mest lästa

SHGR Logo

Samhällsgranskarna är en partipolitiskt obunden och neutral organisation som arbetar för att stärka den enskilde medborgarens ställning i förhållande till både samhälle och näringsliv. Det har länge saknats en motpol för att balansera statens och samhällets övertag gentemot den underlägsne medborgaren som tvingats acceptera ett alltmer godtyckligt bemötande och beslutsfattande.